۱۳۹۵ اسفند ۲, دوشنبه

کم حجم کردن سایز و حجم تصاویر در ساخت سایت

 کم حجم کردن اندازه و حجم عکس ها در ساخت سایت


به نام خدا همانطور که در مقاله حرکت های زیادکردن سرعت وب سایت نوشتم .

ازجمله از مهمترین فاکتور های بالابردن سرعت لود سایت کم حجم کردن ایمیج ها می باشد .

درابتدا یک توضیحی بدم که چرا می بایست حجم تصاویر کم بشه .

فرض کنید یک عکس ها معمولی با گوشی خودتون گرفته اید . این عکس میتونه تا 5 مگابایت حجم داشته باشه .

یک سایتی که سرعت لود مناسبی برای کاربران ایرانی داشته باشه به نظر من  بین 100 کلیوبایت تا 1 مگابایت حجم داره .

حالا شما یک عکس 5 مگابایتی در سایت قرار می دهید . با سرعت اینترنت دیال آپ که تقریبا حدودا 5 کیلوبایت در ثانیه می تونه دانلود کنه .کاربر عکس شما را بعد از 16 دقیقه می تونه ببینه .یعنی 16 دقیقه برای یک کاربر با اینترنت دیال آپ طول می کشه تا این عکس باز بشه .

فکر کنم عمق فاجعه را متوجه شده باشید . پس باید چه کار کنیم .

ببینید یک عکس تقریبا بزرگ در صفحه سایت شما تقریبا عرضی برابر 600 پیکسل داره . در صورتی که عکسهایی که با گوشی میگیرید گاها تا چند هزار پیکسل طول و عرض دارند .

پس عکس خودتون را به اندازه ای که در سایت نیاز هست تغییر سایز بدید .برای تغییر سایز میتونید از paint ویندوز استفاده کنید.روی عکس کلیک راست کنید و edit را بزنید تا وارد paint شوید سپس گزینه resize را انتخاب کنید و تغییر سایز را روی pixel قرار بدید و سایز دلخواهتون را به پیکسل وارد کنید مثلا 400 در 500 .

پس از کاهش سایز تصویر میریم سراغ استفاده از نرم افزار های کاهش حجم . این نرم افزارها هم میتونن به شدت کمک خوبی در کاهش حجم تصاویر بکنند .

بهترینشون که من استفاده کردم xat.com Image Optimizer هست . که میتونید توی اینترنت جستجو کنید و دانلودش کنید .

البته یادتون باشه این نرم افزار بیشتر در کم حجم کردن عکس های jpg قدرت داره . پس اگه تونستید اول فرمت عکستون را به jpg تبدیل کنید .

همینطور موقع کم حجم کردن magicompression را روی صد در صد بذارید .

۱۳۹۵ بهمن ۲۶, سه‌شنبه

آموزش بالابردن اسپید بالاآمدن سایت های جوملایی

 آموزش بالابردن سرعت لود وب سایت های جوملایی

 آموزش بالابردن اسپید بالاآمدن سایت های جوملایی

برای بالابردن اسپید لود وب سایت هایی که با برنامه جوملا ساخته شده

میباشند من روش هایی را آماده کردم که در ذیل این خط بیان میکنم .

گام اول :

اگر وب سایت شما از جی کوئری بهره نمی بره برای مثال عناصر حرکتی و افکتی مثل اسلاید شو ها و ... نداره نظر من حذف موتولز جوملااست میباشد .


برای اینکار میتونید از پلاگین مخصوص اینکار استفاده کنید.پلاگینی که به شما اجازه می دهید در هر صفحه ای که می خواهید موتولز را غیر فعال کنید پلاگین غیر فعال کردن موتولز می باشد . و می توانید از اینجا دانلود کنید .

گام دوم : کم حجم کردن تصاویر  و حذف تصاویری که به آنها نیاز ندارید. مقاله روش های کم حجم کردن تصاویر در طراحی سایت را بخوانید .

گام سوم : حذف افزونه ها و ابزارهایی که از سایتهای دیگر خونده میشن و باعث کندی سایت میشن مثل آمار گیر وبگذر و ... یا ابزارهای بلاگ . این ابزارک ها به شدت سرعت لود را کاهش می دهند . و چون گاها سرورهای خیلی قدرتمندی ندارند زمان زیادی نیاز دارند تا بتوانند خدمات دهند . و این سرعت لود شما را خیلی خیلی کند می کند .


 گام چهارم : استفاده از سرورهای ایران  و هاستهای خیلی خوب . هاست سریع و قوی که در افزایش سرعت سایت موثر است .همچنین اگر سرور شما در ایران باشد سرعت انتقال فایلها به علت کم شدن مسافت کمی کمتر می شود و سرعت لود سایت را افزایش می دهد.

گام پنجم :
حذف ماژول هایی که در صفحه اصلی نیاز نیستند .سرعت صفحه اول سایت خیلی مهم است چون این صفحه معمولا مهمترین صفحه شماست و بیشترین بازدید را دارد .

همچنین برای صفحات دیگر هم هرجا به ماژولی نیاز بود آنجا انتشار دهید .و از انتشار همه ماژول ها در همه صفحات خودداری کنید . مثلا ماژول آب و هوا در صفحه سفارشات نیاز نیست.


گام ششم : حذف کدهای اضافی : معمولا سی ام اس ها و سیستم های آماده کدهایی دارند که شما به آنها احتیاجی ندارید . اگر برنامه نویس ماهری هستید و میتوانید کدهای اضافی در سی ام اس مورد نظرتان را تشخیص بدید آنها را حذف کنید.

گام هفتم : فشرده سازی کدها .در جوملا می توانید با استفاده از تکنولوژی gzip  (جی زیپ )  به فشرده سازی کدها و کم کردن حجم سایت بپردازید . برای دریافت اطلاعات بیشتر مقاله آموزش فعال کردن تکنولوژی gzip را بخوانید .

گام آخر :  چک و بررسی : پس از انجام همه مراحل وقت بررسی سرعت سایت است. شما می توانید از سایتهای تست سرعت سایت برای بررسی استفاده کنید .به نظر من بهترینشون همین سایتی هست که من در زیر آدرسش را براتون گذاشتم .

این سایت همه فایلهای سایت شما که هنگام بارگذاری سایت لود می شوند را با زمان لود و حجمشون نشون میده . این سیستم کمک بزرگی میتونه به شما بکنه . اینجوری شما می فهمید چه فایلی زمان بیشتری برای لود از شما میگیره یا حجم زیادی داره .و میتونید نسبت به رفع مشکل اقدام کنید.

 

 کلام آخر : در اینجا این مساله را هم بگم . من با افرادی که میگن در بین سی ام اس ها جوملا نسبت به بقیه خیلی سنگینه را قبول ندارم. اگر بتونیم درست و حرفه ای از جوملا استفاده کنیم اتفاقا میشه سایتهای سبکی هم با اون طراحی کرد .

من خودم با جوملا 2.5 یک سایت داشتم که هم گرافیک نسبتا خوبی داشت و هم در آن تصویر وجود داشت و کل حجم این سایت در حدود 90 کیلوبایت بود .

۱۳۹۵ بهمن ۱۷, یکشنبه

اختلاف بین ساخت وب سایت استاتیک و پویا

اختلاف مابین طراحی سایت ایستا و پویا

اختلاف بین ساخت سایت استاتیک و متحرک
 : از دید تحرک می شود وب سایتها را به دو دسته تعریف کنیم .

دسته نخست : سایت های پویا

گروه بعدی : وب سایتهای ایستا

اختلاف مابین ساخت وب سایت ایستا و پویا

خب حال شروع می کنیم به تحلیل در مورد هر گروه .

وب سایت های داینامیک : به سایتهایی گفته می شود که در طراحی آن علاوه بر زبان اچ تی ام ال از زبانهای برنامه نویسی وب و پایگاه داده ها هم استفاده می گردد.

این وب سایتهای قالبا دارای مدیریت هستند و بدون نیاز به دستکاری و تغییر کدها می توان محتوا و سایر قسمت های وب سایت را تغییر داد.

معمولا وب سایتهای داینامیک به دو دسته تقسیم می شوند .

وب سایتهای از پایه نوشته شده توسط برنامه نویس (وب سایتهای کاملا اختصاصی) : این وب سایتها بدون استفاده از کدهای آماده از پایه توسط برنامه نویس و طراح سایت برنامه نویسی می شوند . معمولا هزینه طراحی این سایتها کمی بالاتر از انواع دیگر است به همین دلیل اگر به دنبال طراحی وب سایت ارزان هستید از این مورد صرف نظر کنید .

وب سایتهای تقریبا آماده (cms ها - سیستم های مدیریت محتوا ) : ساختن سایت با استفاده از اسکریپت های آماده یا به عبارتی با استفاده از سی ام اس ها ساخته می شوند . این وب سایت ها با هزینه های کمتری ساخته می شوند .

وب سایتهای استاتیک : این وب سایت ها معمولا فقط با استفاده از html ساخته می شوند و معمولا برای تغییر در محتو و سایر قسمت های سایت باید کدهای سایت را تغییر دهید .